Välj hustyp
Filter

1 - planshus med källare

Välkommen till 1-plans huset med källare!

Här visar vi exempel på hur man kan göra i ett 1-planshus med källare. Det finns oändliga lösningar och möjligheter på hur man kan dra kablar, placera uttag, var man kan placera tjänstefördelaren, om man vill ha trådlöst nätverk och så vidare. Vi har gjort exempel i olika hustyper, med olika planlösningar. Hoppas våra exempel kan de dig tips och inspiration kring hur du bygger upp ett fungerande nätverk i ditt hus för att använda fibern på ett smidigt och enkelt sätt. De flesta av våra tips är generella och kan appliceras på vilken hustyp som helst. Vi har dock valt att ha tre olika hus för att visa på flera möjligheter. Nu är det upp till dig hur du vill använda möjligheterna och tipsen i din egen bostad.

Halmstads stadsnät säljer inte tjänsten "att bygga nätverk" däremot kan man ofta köpa tjänsten av elfirmor om man inte vill göra det själv.

Det är bra att ha routern i markplan eller på en eventuell vind om det inte är fuktigt eller hastiga temperatur skillnader där. Det spelar ingen roll på vilket plan tjänstefördelaren är placerad. Varje hus är unikt och man måste ta ställning vad som är bäst i varje enskilt fall. Vår rekommendation är att ha routern så högt som möjligt om man vill ha trådlöst nätverk i bostaden.

När man har betongväggar eller stenväggar behöver man repeaters om man vill ha ett trådlöst nätverk i huset. De förstärker signalerna från routern så man kan surfa trådlöst i hela huset. Generellt kan man säga så här om materialet i väggarna: Gips dämpar lite, betong dämpar en hel del och stenväggar dämpar mycket. Olika väggar har alltså olika egenskaper när det gäller att släppa igenom vågorna i det trådlösa nätverket.

Kabeldragning i huset

Klicka gärna på "Visa kabeldragning", under "Filter",  för att se vårt exempel på kabeldragning i huset. De blå kablarna är dragna inne i huset och de lila kablarna är dragna på vinden.

Där ni ser kablar går ner utan att det är någon blinkande symbol har vi tänkt oss ett nätverksuttag.

Har du tecknat avtal med Halmstads stadsnät?

Ring oss på 035- 19 29 80 eller skicka e-post till info@halmstadsstadsnat.se för att få ett avtal.